Monday, March 14, 2011

HeLLoOooOOoo ITaLy !!!


Last wekend awesome trip to Pisa, Italy.... Finally, out of Deutschland !!! Not that I hate being here heheh, especially after I've been to a country far worse than Deutschland.. I mean, Pisa, Italy was not as beautiful as Deutschland and also the people there was not as nice as the people here..
Nevertheless, I enjoyed the trip so much !!!



We started very early on Saturday morning but not early enough that we missed our 6.30am train, that was supposed to take us to Idar-Oberstein. Therefore we missed the bus from Idar-Oberstein to the airport as well. Because of that, we had to take the cab to the airport, a bit expensive than the bus fare, but we had no choice.. :(

Very very beautiful view along the winding road...

Hehe tu dia flight kami menanti...

Dua orang budak yg memang sentiasa cool..
Fatini pulak mesti nak dok tepi tingkap.. abg Afeef cam biase, mengalah je.. :)



Aleena pun cool heheh..




Helllooooooo Italy !!

Outside the airport..






Our hotel room..
Not bad, actually very comfortable, one twin bed, 2 single beds. Puas hati la, and breakfes was provided :)

Lunch at Kebab haus, memang die tulis 'halal food'.. nice la..
Then, pegi tengok Pisa tower la, ape lagi kan...

There it is... memang macam nak terbalik kan.. risau juga, buat nye terbalik tiba2 camne.. huhu.. Alhamdulillah la tak jadi camtu.

Amboi, hepi nyer Afeef :P


Hahah !! Ni konon2 nye nak wat gaya macam nak tahan tower tu dari jatuh la, semua orang pun bergambar camtu, so nak wat jugak tapi cam x jadi je hehe.. Not my fault actually, papa yg x pandai ambik gambar hehe..






Budak berstokin pink dalam stroller tu dah pengsan kepenatan hehe..
Afeef yg ambik kan gambar ni, pandai.. I can really count on him in almost anything..







Oh budak stokin pink dah bangun tido hehe..




Dah bangun tido pun die nak conquer stroller, sejak dah ade baby carrier bag nih, die tamo kasik Aleena naik lagi stroller nih , ngengade..

Afterwards, lepak kejap kat McD pekena kopi and fries..

mmmmm....


Original Vespa, from Italy..


Second day, breakfes dulu.. comel kan?


Camni je diorang serve brekfes, but everything was there, complete, juice, coffee, tea, milk, cake, bread, cornflakes, joghurt etc etc..



All I need was coffee to keep me energetic... but seriously, coffee die memang sedap, lain dr yg lain.. camne nak carik ye... cam dah teringat2 pulak.. kopi Italiano kot nih..



Ni macam kedai Asia la... ade halal meat and chicken..


2nd day tak gi mana2 sangat, just round2 town je... the trip was short but ok la, at least dah sampai kat Pisa, one of the seven wonders of the world kan..


Dalam flight, nak balik dah.. bye bye Pisa, Italy.. gonna miss u hehe..

Ni dalam bas, from airport Frankfurt Hahn, naik bas ke Mainz..
From Mainz to Kaiserslautern again...

Fatini fikir ape ye...?
Overall, memang seronok, but I wish we had more time.. x sempat nak jelajah Pisa sangat.. nak shopping tu x de la kot, baik gi Milan kan.. but alang2 dah sampai, lebih best kalau ade masa yg panjang, but also duit pun kena manyaakk jugak hehe..
Alhamdulillah.. dapat jugak ke satu destinasi menarik :)


6 comments:

Nieza said...

best ni...saya pun lum sampai lagi ke sana.

ishamizu said...

wah bestnya dh smpi Pisa Italia..hihihi...sume org happy, itu yg ptg kan? bila lah lami nk smpi sana ni ? hihi

Nti dtg sini la, bley melawat Stonehenge lak..among the 7 wonders gak! :)

Ida said...

waaaaaaaaaaahhh!!! Italy!! jeles jeles!!

sitiezahim said...

bes nye..insyaAllah kami akan jejak jugek..byk tuh masuk dlm waiting list ni..huhu

Frau Azmir said...

Nieza: pastikan sampai ke sana ok! insyaAllah.. rugi kalau x pegi.. :)


Izu: insyaAllah nanti izu punya turn pulak ok :)
mmmm insyaAllah jugak akan sampai London. nak jugak tengok stonehedge tuh, cam menarik.. :)

Frau Azmir said...

Ida: ko salu je jeles.. mai ler dtg cni bercuti, sementara tgh single nih.. mana tau bole bawak balik husband org german ke hehe...



Hajar: sama la ngn saya, bnyk sgt dlm list tempat nak gi ek.. duit je x bnyk hehe..

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...