Friday, December 2, 2011

BuKiT Oh BuKit....




Time flies fast, rupa2 nya dah dekat 4 bulan Afeef bersekolah, that means dekat 4 bulan jugak la diri ini mendaki bukit 3 fasa, sambil menolak beban seberat approximately 26kg huhu.. bermula dengan cerun sedikit, diikuti cerun yg lebih sedikit, dan akhir sekali cerun yg hebat, cukup untuk buat diri ini berpeluh walaupun suhu below 10deg.
hehe, patutla seluar semua terasa longgar..

Tapi, sejak dua tiga menjak ni Afeef dah makin berani, kalau mula2 mesti nak kena ambik dia kat depan skolah, tapi lately dia dah bagi mama tunggu kat tangga ni aje..
Tangga ni is actually laluan shortcut ke skolah afeef, klu ikut tangga ni 10 ke 15 minit dah bole sampai, tapi sebab x de laluan stroller so I kena la ikut jalan jauh, ambik masa bout half an hour tau !
Tapi, Afeef sungguh kesian kat mama yg kena mendaki setiap hari, so dia beranikan diri jalan, mula2 sorang2, now dah berteman !!
Sebenarnya ramai lagi geng brjalan sama2 ni, tapi time snap gambar ni, diorang terlambat sket.





Hebat kan, darjah 1 dah bole balik sendiri..
So mama tunggu kat bawah tangga ni dengan stroller and dua budak comel :)






View yg di snap dari tangga..
Ini baru bukit fasa pertama hehe...


Sungguh seronok ok, kalau dulu dekat 1 jam masa abis setiap hari pegi balik ambik Afeef, now only 20 minit je. hehehe...

Tak pernah terfikir yang Afeef akan berani balik sendiri camni, ingatkan darjah 2 or 3 nanti ke, tak sangka secepat ni, anything is possible kan :)

And lebih mengejutkan lagi, hari ni papa yg sepatutnya ambik die, tapi sebab papa terlambat, Afeef jalan sendiri je sampai ke rumah.. Waaaaaahhhh !!!
and siap cakap lagi,
"Minggu depan, mama x payah tunggu Afeef kat tangga ok, Afeef balik sendiri sampai rumah.."
ngeh ngeh...

Betul ke ni Afeef ?
Camni ketat balik la seluar mama :D




5 comments:

sitiezahim said...

mmm izzah pon sibuk nak balik sendiri tapi kompom la saya takkan kasik..hehe..lagipon dia naik beskal so memang kene guide dia..:)

ishamizu said...

Hihi mama takut dah. :D
Nway, so sweet la Afeef kak. Izu rasa sbb dia kesiankn mama dia, diaberanikan diri je blk seniri. Untungla mama ada ank mcm Afeef ni tau. :)

Frau Azmir said...

hajar: wah naik beskal pegi skolah! best nye. lagipun izzah perempuan, kena jaga lebih sket, tapi klu jalan ngan kawan2 insyaAllah ok. tapi klu kat Malaysia mmg x bole la kot, sampai depan pintu skolah kita kena ambik hehe..
skrg ni pun x berani gak nak biar die sorang2 balik wlupun die dah berani, sampai tangga tu ok la sebab ade kawan2 ramai, pas tangga tu die sorang2, tu yg sy tunngu kat tangga tu :)

Frau Azmir said...

izu: so sweet :) iye la kot, die salu cam risau je mama kena jalan jauh hehe.. alhamduillah for a great son I have. moga2 terus menjadi anak soleh di dunia dan akhirat :)

hafrawiey ozakawa said...

esshhh...awesome moment gitu..

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...