Saturday, January 22, 2011

ThE BEsT SaTuRDay EvEr...

It's another beautiful Saturday again, sunny! And this Monday, 24th of January is gonna be our Anniversary, 7 years of marriage, Alhamdulillah... Moga berkekalan hingga ke akhir hayat, Dunia & akhirat... InsyaAllah...
So, bersempena this coming soon Anniversary, hubby planned something without me knowing it.. hehe.. x sangka rupe2 nya romantic juga husband ku ini.. hehe
So before our journey started, hehe ambik gambar dulu... hehe cik Nurill, klu awak baca ni, kite nak mengaku ni kite tiru macam awak ambik gambar la, hehe tapi x jadi la haha... jgn marah ye kite tiru ni hehe..


Aleena camtu sebab dah boring and penat la, sebab snap after snap after snap and x jadi2... haha.. x clear, aleena tak pandang cermin and last2 dua gmbar ni je yg ok skit.. ehe.. nak kena tuntut ilmu ngan cik nurill dulu.. ok nurill? nnt ajar ye cara2 ambik gambar depan cermin hihi..


So, off we go.. where?
not the same town definitely..

Papa and Fatini yg sungguh serius di pagi hari...

Ok, ni dalam train.. hehe naik train lagi, nak gi mana ek?? Budak2 ni sungguh bersemangat and full of energy di pagi hari camni!

1 hour journey la.. what else to do other than reading... aman bahgia juga utk membaca coz si kecik tu tido.. tengok la muka yg sungguh khusyuk tu..

Eheh, sesi bergambar mesra dlm train..

And sampai la destinasi yg dituju... kat mana ek? Dalam train station lagi nih, nmpak book store lah.. cam biase, all books were in Deutsch, but......
Oh ade Top Ten English! nice! ade satu je book by Sophie Kinsella, 'Can you keep a Secret?' Shopaholic series x de daaaaa... but I found this one, quite interesting...

This one costed bout 11.95euro.. mmmm x beli la, maybe beli online murah skit kot.. but this one is definitely on my list..

Ohhhhh so here we are.... Hallllooo again Mannheim! We've been here before, Ikea is situated in this City too.. We came last time here for Ikea laa.. haha.. but not this time.. this time is to celebrate our Anniversary..
So where are we heading to papa?

So kena naik Tramp dulu..

Inside the Tramp..

Then she suddenly gazes out the window...

So I approached he quietly, thinking she might have fallen asleep..

Oh rupe2 nye tidaaakkk!

And we reached our destination.. Aleena mantain je..

Budak2 ni pulak tergedik-gedik..

So, this is it! Errrr...What is this?

Ohhhh... a spacious and exclusive Restaurant!! Owwwwhhh.. So sweet of you my dear Hubby!
Dimly lit and wonderfully decorated and they serve Arab food..
This is our table!



Hehe kanak2 jakun nih..

This is the Menu, ehe...
Having a celebration in this kind of Restaurant in Malaysia is probably nothing, but having it here is definitely something! I was totally moved and excited!
Though the foods were a bit too expensive, and we had spent bout RM200++ for our meals, but it was worth it, and we had a blast time together..

This is the menu for kids.. Sinbad, Aladin, Sponge Bob and Pokemon.. hehe..
Afeef of course la he goes for Spongebob meal.. Fatini pulak nak something Princessy but x de la sayang.. So she settled for Aladin haha..
Nasib baik x bnyk songeh..

Main menu, I ordered something called Fasuliye.. it consist of beef, tomato gravy and rice...


Nasib baik la dah faham skit2 daging, ikan, sayur and food stuffs dlm bahase Deutsch.. klu tak pening bukak dictionary je keje hehe..


Si kecik nak order ape2?

Ok, while waiting for our meals to arrive, sesi brgambar yg x abis2 la.. ape lagi.. haha..
Ok, ni princess kiss ngan mama princess..
klu ngan papa pulak, princess kiss ngan Prince..
Then, klu papa tu Prince, abg afeef ape ek?
"mmm... abg afeef prince kecik..."



Ok, budak2 semua ke tepi.. mama and papa pulak nak pose depan camera hehe..

Us... Can't believe it's been 7 years...
And... three kids! wow...
Feels like yesterday that we tied the knot..

We were served with some 'nuts' before our meals arrived as an appetizer la kot

Cute je botol cola nye..

And ade ais laaa... yeay! dah lama teringin nak mium ais... x kira la, winter ke tak ke...

Below is what I had ordered, delicously cooked, the meat was soft and tender..
haaaaaiiipppp! ade tangan kecik yg cuba menyibuk..


This is Aladin, Fatini's meal, nugget and fries.. too much for her.. actually makan fries 2,3 ketul je, the rest mama bungkus bawak balik..

Papa's meal, roti ala2 naan, grilled lamb and some rice.. sedap juga!

Spongebob meal.. ahhh x de gmba spongebob pun, name je Spongebob huhu.. Afeef kiciwa x ingat sampai x nak makan.. diorang ni pun satu, at least letak la gmbar spongebob ke ape ke kan?

mmmm...

Uisssshhhh.. habis licin tuh!

After that, gi carik masjid utk solat.. oh nice la masjid kat Mannheim nih! Ade la rupe masjid kan, nampak ade menara die tuh.. kalau kat Kaiserslautern nih masjid nye rumah kedai je.. and now dah tau masjid kat Mannheim, so pasni senang la nak jln2 lg..


Sangat seronok shopping kat Mannheim nih! definitely after this, masa year end sale mmg nak shopping kat cni, bnyk sgt selection of semua2 nye.. baju, kasut, shawls, etc etc.. contohnye yg Fatini pakai ni, topi and shawl princess ni, 1.89euro je! x pernah lagi jumpe yg cantik and murah camni! Sungguh excited nih! I bought a shawl for myself too, yg mmg cantik yet murah! 1.99euro je..


Comel kan.. hehe

And shopping lagi coz 'SALE' sign ni ade di mana2 hehe..
Doll lagi... dah berape ketul daaa.. ni pun murah, 2euro je, high quality plastic.

Afeef pulak nak topi polis... ape2 je la... layaaaaannn...



Ok, on the way balik rumah, Fatini pulak conquer stroller... too exhausted la tu.. Mama pulak lupe bawak winter jacket Aleena.. ape la mama ni..

So, Aleena pinjam winter jacket kakak ye...

At home, Fatini terus bergaya dgn baju baru.. actually beli utk pakai summer nanti, but... you know Fatini... hehe.. dah la stokin sebelah lain sebelah lain haha..

I concluded, by far this was the best Saturday I've ever had... The best Anniversary celebration ever... Million thanx my dearest Hubby...
You Complete Me... ceh wah!!



13 comments:

Shazwaniza said...

nana, ko dah 7 tahun kawin anak dah 3, aku calon pun lom ade.. bile ko nak carikkan calon untuk aku ni? huk huk..

sitiezahim said...

heheh eppi anniversary..mmg jelas tergambar kehepian u ana..hihi

Nadiya said...

Happy Anniversary!! Huhu....dah 7 tahun kena tambah lagi sorg..LOL

Frau Azmir said...

wawa: ramai sgt yg suh aku carikkan calon, aku trpaksa letak ko dlm waiting list hehe.. eh, tq la jengah2 blog aku!

Frau Azmir said...

Hajar: Tq for the wish... mmg hepi and best, tapi x la se best gi london kot hehehe..

Frau Azmir said...

Nad: haaaaaahhhh!! tambah lg sorang!!!???

Nieza said...

Happy wedding anniversary Fauzana...semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat..insyaAllah amin..:)btw dh brapa lama tinggal kat sana?..keja ke study?..byk lak tanya yer..hehe

Frau Azmir said...

Thanx nieza! Amin amin amin.. :) x pe nieza, tanye bnyk2, saya suka jawab soklan haha.. baru lagi kat cni, lebih kurang 7 bulan. sy ikut hsband smbung blaja. Nieza dah penah smpai Germany? klu ade hajat nak dtg, jgn lupe info ok. btw, hehe panggil ana or nana je :)

ishamizu said...

KNana

Bestnyaaaaa! so sweet n romantic celebration! Happy 7th anniversary KNana n husband..mudah2an berbahagia hga ke syurga..Amin!

Seronok tgk ank2 akk yg riang-ria tu, mama n papa pun happy sokmo..mknn pun look so yummy! mmg heaven! smpi tliur org peknen di sini..haha..

p.s: mcm best je novel "Match Me If You Can" too. ;)

Frau Azmir said...

hehe thanx izu, amin amin moga2 makbul doa izu, bahgia hingga ke syurga, akak doa utk izu too!
alaaaaa sian mommy pregnant nih terliur pulak hehe, tp x pe kat London pun bnyk restoran arab kan? kat cni susah sgt nak carik restoran camni. so bile jumpe nih, hepi x ingat! haha
'Match me if u can' nih mmg cam best tau, klu dah baca nnt akak info izu ok, best ke x :)
ape2 pun 'The undomestic Goddess' mmg Superb! sukee sgt! hehe

mommaholicSURI said...

Kah Kah Kah!!! Saya baru perasan!! Akak, saya ker yg dimaksudkan itew?? kikikiki. K.Nana, gambar2 akak lagi cantik tau. Oh Gambar berdua dengan hubby itew saaaaaangat sweet!! :)

Bestnyer tgk gambar2 k.tau!! Agak-agak bilala saya nak sampai sana. hihi.

Happy 7th year Anniversary to K.Nana and Hubby. Nampak mcm baru kawen aje tau! A.Azmir is the one lucky man to have you!!! :)

Ida said...

Hepi 7th Anniversary nana... aku jugak yg x de anniversary huhu..

Frau Azmir said...

Nuriil: hebat sungguh pujian2 mu itu.. disini terkembang kuncup nih hehe..
laaa.. baru perasan rupenye ye.. hehe.. patutla diam seribu bahase.. susah rupe2 nye nak ambik gambar depan cermin ni ye, but nurill cakap cantik, so hepi la haha :)
thank u again for all puji-pujian, i'm flattered hehe, in fact terover flattered haha.. eh, jemput dtg ke rumah akak, bile2 nak bercuti ke luar negara pilih lah germany! hehe


Ida: kawen daaa...haha

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...