Thursday, November 17, 2011

One Sweet Day...



A wonderful Saturday at kak Arifah's house in Koblenz bersempena sambutan Raya haji, filled me with gladness and happiness..
Koblenz is about 3 hours journey via train from Kaiserslautern (where we live) and this is like travelling from Gombak to Kuantan? and the funny thing is, come to think of it, in Malaysia we never take any open house invitation seriously if it was this far.. hehe... padahal kat Malaysia ade kereta lagi tu..
but here in Deutschland, we really looked forward to it, we would try our best to attend, even when it's far and with no car !!
Isn't that great ?! !!
How we value friendship so much, and I hope this kind of attitude towards friendship will remain even when we are back in Malaysia again.
:)




From left: Farah, Fadilah, Me, Zinnirah, Kak Arifah (atau name glamer nye kak pah), Yla, Siti Hajar, Azura dan Izfa :)
Semua mereka ini sungguh wonderful :), sentiasa mengambil berat tentang sekecil-kecil perkara :)
Contoh nye cik Siti Hajar yg sungguh mengambil berat tentang stok kicap manis kipas udang saya yg akan habis pd bila2 masa hehe :D

Semua datang, dari Bonn, Duisberg, Bingen and kami aje la yg terjauh sikit hehe...






How did we get to know each other? This was the first time,
Keukenhof Holland :)
Rombongan beramai2 ni antara kenangan termanis for me :)




Kemudian berpiknik bersama2 hari yg berikut nya.. :)
Too bad Yla x dapat join bersama..





Kemudian berjumpa lagi di majlis sambutan Aidilfitri di embassy, Frankfurt. One of the most beautiful moment jugak here in Deutschland.. :)



Kemudian berjumpa lagi di open house rumah kami sempena Aidilfitri... lupa nak ambik gambar beramai2, yg ade cuma gambar budak2 beramai2 hehe

dan juga...




kaum2 ibu yg sedang berchit chatting..

dan juga...



Makanan2 yg kami masak, (ini jugak kenangan manis, family Zura dan Zinnirah bermalam di rumah kami, so sama2 memasak, sgt meriah :)
Apam kaler2 dan popiah goreng, Kak azi yg bawa and biskut raya sumbangan kak Arifah :)



Dan yg terakhir sebelum di rumah kak Arifah ialah di rumah Mael dan Azura, bersempena Aidilfitri juga, dan juga kenangan yg terindah ceh wah hehe..
Makin lama makin ramai kenalan di bumi Deutschland ni, and sometimes rasa berat hati juga utk meninggalkan semua ni nanti...


Ape pun, semua kenangan2 ni akan sentiasa saya abadikan, and to all my friends here, I really2 appreciate you all, and knowing you all is truly a bless from Allah SWT.
I'm truly blessed !!
Thank you Allah !!




Eh.. anak sape ni??




5 comments:

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik

sitiezahim said...

camne saya leh termiss entri ni..yg versi saya tak tercerita2 lagi..hihihi..btw insyaAllah ukhwah kita akan berpanjangan di Msia..kalau sesama kuantan tak berziarah lagi taktau la kan..hik hik hik

ishamizu said...

Ramai msian! Bestnya! Lg best klu jmp yg satu kepala dn yg tak bkira kan!:)

Frau Azmir said...

hajar: hehe, sy akan pastikan kite ziarah menziarahi ceh wah!! tp dah x sama la nnt, zinn and hajar working mom, sy je haus frau kih kih..

Frau Azmir said...

izu: Alhamdulillah, diorang ni semua baik2, mmg x berkira, tolong menolong, cuma kami ni jauh antara sama lain :) tapi bile berjumpa, semua sanggup datang walaupun jauh, memang best!!

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...