Monday, November 7, 2011

Afeef's 7th Birthday !



Salam aidil adha buat semua... coincidently, raya haji tahun ni bertembung dengan Birthday Afeef :)
Oh, my boy dah besar sangat !!
So, kami pun celebrate lah secara kecil kecilan sambil ajak kawan2 muslim berdekatan sempena Aidil adha and jugak birthday Afeef..
Masak simple2 je, x buat rendang and lemang pun, sebab mode malas heheheh.. hanyalah nasik lemak and ayam goreng..
Thanx very much to hubby yg menyediakan ayam goreng dgn penuh kasih sayang hehe, dan jugak tolong basuh pinggan lepas semua tetamu balik :) Jasa mu ku kenang..

Tapi bab cake ni I buat dengan penuh ketekunan dan kerajinan, x lupa juga,
'With Love..' hehe




Cantik tak??
Sprinkle star2 tu di import dari Malaysia ok..
Bentuk kek birthday kali ni spesyel sket (sebenarnye terlebih adunan so tatau nak wat camne, bakar ler dalam 2 bekas, satu petak, satu love, bile dah masak baru dapat idea nak tingkat kan aje kih kih..)
Hasil nye, NOt Bad !!
Fatini Loike !! hehe



Tengok tu, mengalahkan birthday boy la die ni..
Siap pakai kostum Rapunzel lagi tuh.. tak tahan hehe..




Macam dia pulak Birthday girl hehe..



Antara kanak2 yg hadir, Alya, gadis comel yg berambut panjang tu, Haziq, x de dalam gambar, both are anak Kak Azie, and lastly Florian.. (x de dlm gambar jugak, sebab blom smpai)
Haaa jangan terkejut, Florian and family pun datang ok !!

Tapi langsung lupa ambik gambar ngan diorang, diorang yg latest sampai, aduhai I memang slalu lupa bab gambar2 ni, ape pun, diorang datang walaupun invitation nye last minit, pagi ahad tu baru call diorang, and diorang datang !! and with a promise that later they will buy Afeef a present.
Nak bagi jugak, Adoi.. ape2 aje laa.. hahah

Diorang stay sampai about 6.30pm, minum dua round ccoffe, they tried all the foods, sempat main game Wii bersama hehe, chit chatting dlm Deutsch version hentam kromo jugak :D x pe lah, janji faham hehe.. diorang faham ke agaknye? klu x faham pun buat2 faham la kot hehe.. they listened to me playing the Piano, and Florian pun dah mula belajar main piano, Wow I'm so excited when they told me that !!
Florian is currently learning Karate too, and Afeef is going to try that klass this coming Friday.. hopefully Afeef will find this Karate klass interesting :) And they can meet up regularly again twice a week..

Wow, it was a very exciting day, I found myself smiling whenever I think of Lilly and Victor..
I wonder why I'm so fond of them, we speak different languages, yet we laughed a lot together, there's really something bout them... honesty? sincerity? kindness?
All of that, but there's something else too...
Think and think and think...
I knew it,
Perhaps because they always always showed their interest and enthusiasm in whatever we told or shared with them..
Yeah, that's it..
Even the small present we bought for them from Malaysia and they spent a few minutes studying it, adoring it :D

Everything, every single thing is interesting to them..
Lilly asked for the Choc cake recipe and I wrote for her in Deutsch and they were both like,
"Wow, that's good, keep it up :D"
and they both looked like as if they were bout to clap their hands for me all because I could write the recipe in Deutsch haha.. rasa cam budak sekolah yang kena puji hehe..

So, the next date, they gonna take us to Dinner.. this time, I'm no longer nervous or reluctant, I'm already feeling comfortable around them.. even when there's not much to talk..

Anyway, Lilly said I speak Deutsch much better than last time haha !! ye la tu..

Ape pun, telupa langsung nak ambik gambar ngan diorang, tapi gambar bunga yg diorang bawak ada la hehe..
Ni dia..
Cantik kan hehe..



I learnt a lot from them, I wanna be just like them insyaAllah, if we have the chance later in Malaysia, meeting a foreign family and we will treat them as nice as Victor and Lilly had treated us..
In a place where we have no family and close friends,
They make us feel like... we belong...
:)








10 comments:

ishamizu said...

Wah kak, kek tu mmg mengujakan! Cantik dan mst sdp! Tgk topping pon tau, glossy n all the colourful stars! Yummeh. Good job, kak! Hihi. Happy birthday to Afeef. Wish him all the best fi duniya wa akhirat! Amin!

Nway, mmg baik n sweet la florian's family tu! Takpe kak, klu akk sll jmp derg sure akk lg terer deutchs tu nti. :)

Frau Azmir said...

izu: so sweet of you!! :) thanx very much for the lovely and warm comment :) kek tu nampak je yummeh tp rase x de la yummy mana hehe.. tapi cukup la utk buat lily mintak recipe nye :) but then again semua yg akak masak pun die suke tanye camne wat :D

Amin, moga makbul doa izu, moga akak jugak bertambah rajin blajar Deutsch. Frankly speaking, mmg diorang la motivation nye for me to seriously learn deutsch :) and with them, is the time to practice what i've learnt insyaAllah..

mommaholicSURI said...

Kek tu look so rich and yummy!!!! :) Pandainya K.Nanna buat! Nuurill kek pisang pun belum tentu jadi. :p haha.

Dah besar anak bujang akak ek. Xlama lagi pejam celik pejam celik dah dapat menantu. ihik!

sitiezahim said...

eppi besday to afeef..ana memang terer buat kek..saya je yg selalu jadi gempa bumi hehe..nampak gaye tak lama lagi orang tuh dah leh buang 'ein bisschen' deutsch la..dh leh declare ich spreche deutsch...hihihihi

Frau Azmir said...

Nuuill: hehe, thanx nuurill, eh klu kek pisang, akak pun blom tentu jadi hehe..!! apam pisang bole ler :)
that moment will come when he wants to marry, owwwhhh and I pray that I'll have a gud doter in law and also I first have to be a good MIL, baru menantu sayang insyaAllah.. hehe.. kita yg tua kena jadi baik dulu sebab kita lebih matang :)

Frau Azmir said...

hajar: sy x terer pun hajar!! serius ni!! hajar punya masakan lagi hebat, macam2 masak, tiramisu, macam2 roti, donut la, sy salu kagum tengok blog hajar especially bile hajar kata masa dulu2 x pernah masak. serius ni.. sy bole buat choc moist cake je yg elok sket, lain2 dari tu salu fail hehe..

hehe, bukan ich spreche Deutsch, "Ich spreche Deutsch hentam kromo.. " hehe

sitiezahim said...

hahahah..hantam pon hantam la...:))

sharifah.hikmah said...

k.na try la buat kek tiramisu so balik malaysia boleh buat tuk hikmah...bolehkan?! hehe

Frau Azmir said...

hajar: memang dah hentam ngan jayanye pun hehe

Frau Azmir said...

hikmah: kak na pernah dah buat tiramisu, tapi x berape jadi sebab x letak creme cheese, now kawan dah bgtau kat mana nak beli creme cheese tu, nnt k.na try wat lagi skali, and nnt k.na tag hikmah ok hehe.. tiramisu yg x berape jadi tu pun abis licin gak hehe..
oh klu nak k.na wat kan tiramisu utk hikmah sure boleh :) tapi kena tunggu 2 tahun lagi la pulak hehehe..

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...