Monday, April 25, 2011

Orang 'Tiru' ???!!!!


"Mama kenape orang 'tiru' pakai tongkat?"
"Orang 'tiru' ???"
Tapi sebab die tanye tu sambil dua2 tangan pegang raket badminton macam tongkat, mama terus paham... so mama tanye,
" Orang tua ke?"
Mata terkebil2 kejap, then die pun cakap,
"Ye, orang tua.."
Mama pun explain la sebab2 kenape orang tua pakai tongkat... die pun angguk2 sambil cakap,
"Ooooooooooohhhh..."
Pastu die pun meneruskan aktiviti jadi orang tua and berjalan la die dengan raket badminton kiri kanan, konon2 cam tongkat la hehe..
Tak lama pastu, die datang lagi kat mama masih lagi dgn tongkat and start tanye,
"mama, nape nape nape orang tua tu die..."
Ayat terberenti tiba2, and then her face suddenly lights up!!
"Mama dengar tak!!?? Pandai tak Fatini cakap?? haaaaa orang tua !!!"
Cara cakap tu memang sungguh excited wokeh!! Mama pun bagi die smile yg paling besar and hug die, sambil cakap,
"Ye la, Fatini memang pandai!!"
Mama pun excited x hengat sebab tengok die excited hehe
Die pun so motivated and excited sebab dapat pujian, x sudah kan pun soklan die, terus je pegi masih lagi bertongkat...
A few minutes passed by, tiba2 dengar suara die kat living room cakap ngan Afeef,
"Afeef!! Tengok nih!! Fatini jadi orang 'tiru'.."
Dengan nada yang sungguh confuse, Afeef pun tanye..
"Orang 'tiru' ????!!!"

Mama kat dalam bilik, ape lagi tergelak la sorang2 hehehehe!!



4 comments:

Muneerah said...

cute... fatini ni akak pregnant yg masa final year tu ek??

Frau Azmir said...

ye btol muneerah!! skrg dah besar gedabak hahaha.. Alhamdulillah.. siap dah ade adik lagi tuh!!

ishamizu said...

haha so cute! :)

Frau Azmir said...

hehehe, thank u izu :)

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...