Monday, April 11, 2011

Inilah Yang Di Namakan Rezeki...


Ni pun cerita yang dah agak basi, last last Saturday punye cerite but nak share jugak heheh.. bukan ape, kengkadang kite tak sedar, rezeki yang Allah beri kat kite, too many of us often complain and whine when we don't get what we want kan? When actually dah banyak sangat nikmat lain yang Allah bagi and yang tak pernah di ambil kembali.. kadang2 nikmat tu kecik je, sampai kite x perasan or nampak... Tapi sifat semulajadi manusia, suka highlight kan ape yg dia tak de.. I myself sometimes pun camtu, but I try my best untuk sentiasa bersyukur...
Ok, we had our lunch at Kebab Restaurant, we often had our lunch here, mostly on wekend, but this particular day, the restaurant was a bit crowded than usual.
So, order la cam biase, I had a Spegati, Papa order kebab, and Afeef cam biase memang akan order favorite die, Fried Turkey Fillet with fries and salad and Fatini akan share ngan Afeef...


mmm.. memang puas hati la makan kat sini, sedap..


So mama had to buy something, when I wasn't around, our meals arrived at our table.. Semua yg di order betul sampai except for Afeef.. Tak nampak macam Fillet ayam Turkey goreng pun kan?? Papa dah perasan tapi ingat kan diorang tersilap faham, and terprepare yg lain dr yg di order.. tak terfikir pulak yg waiter tersilap anta !!
So, x pe la Afeef, makan je, diorang dah tersilap buat la ni, nak wat camne, tak perlu la komplen komplen, lagi pun kalau nak komplen kena cakap Deutsch pulak hahaha....
Tapi, Fatini pulak bising nak fries, sebab selalu nye meal Afeef mesti ade fries, so Fatini akan makan fries nye. Belum sempat papa pegi order fries, tiba-tiba...


Unexpectedly, sampai pulak lagi satu meal..!! Haiyyaa.. ni baru betul yang Afeef order. So macam mana??? Baru la paham, sebenanye waiter yang tersilap anta, meal yang sebelum tadi sebenarnye orang lain punye order..
But, since Afeef dah pun makan meal yang mula2 tu, papa pun pegi anta balik this delicious looking fried Turkey fillet kat counter..
But, surprisingly and unexpectedly again, tokey nye datang kat kami with the meal and suruh makan je, tak perlu tambah ape2 bayaran, adooiii!! Siap tepuk bahu my hubby lagi, baik nye, and inilah nama nye rezeki.. This meal was worth 6.50euro bersamaan lebih kurang RM28 huhuhu.. walaupun ni benda kecik je, but ia tetap rezeki kan, and Allah bagi rezeki dalam pelbagai bentuk kan, even yg sekecil ni..


So, dapat la budak seksi ni makan fries dengan penuh gaya hahaha..
Syukur Alhamdulillah... :)







7 comments:

Ninie Hanis said...

syukur alhamdulillah.memang rejeki namanya.

sedapnya nampak turkey fillet tu.garing,mcm lamb chop.

Frau Azmir said...

memang sedap tau, jenuh dok pk camne agaknye die buat gravy tuh, lain sket dr gravy biase :)

mz said...

saspen je tajuk entri ni...mcm ada rzeki lain tu ko preknen lg..hehe..berkobar aku baca..n nak wish tahniah..hehe

ibuhana said...

alhamdulillah... :)

ishamizu said...

Alhamdulillah, rezeki ank2 akk..suka tgk Fatini mkn, bselera sguh. :)

Nway, brg akk pos dh smpi tau. byknya bg bby..cantik2! ^_^ TQSM! the eins pun suka sgt sdpt hair accessories dpd anuty Nana..thnks alot akk..ssh2 aje..ada rezeki bler2 nti izu bls k..;)

Frau Azmir said...

masz: hahah ko ni!! sabar2 la mas, biar aku yg wish tahniah kat ko dulu ok hehe.



ibu hana: terima kasih:)



Izu: yeay barang dah sampai, Alhamdulillah.. x de ape la izu, sikit je tu, tu pun kesal coz x dapat kasik the Eins hadiah best2 sket coz x sempat pulak nak survey2 :) sorry gak akak x sertakan my add spt yg dijanjikan. bukan ape, x nak susahkan izu pk2 nak balas hehe.. akak bg tu mmg ikhlas, x expect balasan pun, and tok sah susah2 ok, you have a baby etc etc, so jgn susah2 kan diri :)

sitiezahim said...

bile nak update citer keukenhof ni? hehe

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...