Saturday, February 19, 2011

WeEkeND's AcTiViTy...


Activity di setiap hujung minggu... khusyuk btol kan...

Abaikan la rumah yg bersepah ni, kemas kemas pas 2 saat bersepah balik hehe.. nak vacum pun salu trgendala coz ade budak kecik yg akan menangis sekuat hati bile vacum di 'on' kan. Kena tunggu papa ada br senang nat wat ape2 keje.. nak wat camne kan, dari tiga anak, yg ni lah paling clingy. mama x bole jauh dr die.. kdg2 x dok atas riba pun, tp tangan tu msti satu letak kat riba mama nak make sure mama x pegi mana2 huhu...


Tido pun atas riba, kalau nasib baik, letak atas tilam die x jaga, tp kalau nasib x baik and memang salunye x baik, die akan jaga and mula la nangis.. huhu.. Kena la dodoi2 lg atas riba sampai tertido balik.. ngade2 btol nih..

Today papa is not around, gi Universiti, jadi budak brdua ni je main game, mama join kejap tadi, tp sbb clingy baby ni bising sgt, mama trpaksa berenti. Kalau papa ade, papa join skali, bertiga diorang akan main game bersama, camtu lah tiap2 wekend..
Tengok la minah yg pantang nmpak camera tuh..


Yang ni plak mmg khusyuk.. Sangat suka dgn game nih, a few days ago die merayu kat mama,

"Oh bitte mama (dat means, oh please mama), bagi la Afeef jumpe Aunty tie skali je, afeef nak sangat tunjuk game ni kat Aunty tie, nak sangat main game ni dengan Aunty Tie! bitte mama bitte!"
mmmm... Aunty tie, kalau baca ni, dtg la Germany cepat ye.. ade budak ni dah rindu sangat...
Masa kat Malaysia dulu pun, Afeef mmg rapat sgt ngan Aunty tie nih, ape2 je msti nak tunjuk kat Aunty tie. Hopefully bole terus rapat wlupun jauh.. Jauh di mata, dekat di hati kan..

Ni la die game Mario Bross yg mnjadi kegilaan bdk2 nih, juga orang2 tua dlm rumah ni hehe. Maybe kena beli lg satu remote, biar berempat bole main kikiki..


3 comments:

ishamizu said...

Hee btul game ni mak ayah pun ralik main! khusyuk betul Afeef! :D Fatini n Aleena mcm biasa la, comey!

Nway, ktrg pun most of the time weekend lepak kt umah cuma smlm aje pegi umah kawan..:)

Frau Azmir said...

Izu, sblom ade game ni every wekend msti gi smwhere, tp sejak ade game ni, salu dok umah je, afeef pun mesti bising klu plan nak kuar, and insist nak balik awal.. hehe..
memang btol la, game ni mmg ralik main. yg tua2 pun haha!

faizati said...

He he afeef memang le hantu game... nak datang germany, tpi x confirm lagi bile... x jadi balik ke? krg beli tiket k.na balik plk...

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...