Sunday, February 27, 2011

NaSik BiRyANi la PuLak...

Skali lagi mencuba recipe dari blog Nieza, Nasik biryani kambing.. Nieza buat cantik kuning, saya buat tak tau la nape x mo jadi kuning hehe.. tapi jadi la, rasenye sedap..
For the complementary dish, I'd prepared kerabu mangga and kurma ayam.. oh sungguh lengkap!! Anyone nak cuba, bole check out Nieza's blog ok..



Not bad huh? For first timer..


3 comments:

Nieza said...

Assalam Fauzana..wah sedap tgk nasi briyani tu...warna tak kisahlah janji mkn sodap kan!...maybe guna rempah yg berbeza..tu sebab warna tu lain kan....btw tq sudi mencuba yer..ada lagi tak nk tapau sepinggan...hehe

sitiezahim said...

ana pakai pewarna apa ek? pasal saya penah pakai pewarna (cecair) beli di kaufland, mmg hancus huhu..kaler suam2 kuku aje..ada terai beli serbuk warna kat kedai asia (indian) tp tak terai lagi..hehe

Frau Azmir said...

Nieza: Hehehe jangan kan sepinggan, nasik biryani ni x bersisa pun hehe, licin periuk. memang sedap la, wlupun kelihatan x menarik huhu.. next time sy nak cuba guna rempah shan jugak la, carik hr tu tp x de, so guna brand lain. thanx for the wonderful recipe :)


Hajar: x guna pewarna pun, guna rempah nasik biryani beli kat kedai asia jugak. Nieza guna rempah Shan from Pakistan. Rasenye rempah tu yg wat nasik jadi kuning. Saya nak carik gak rempah tu smpai dapat hehe..

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...