Thursday, March 1, 2012

My 1st apam kecik comel :)



Thank you to all yang dah bagi nasihat, cadangan, racun, bunga api dan sebagainya untuk entry sebelum ni hehehe..
Memang niat di hati nak beli piano baru, but still I need to thoroughly think about it :)
Kinda love my piano now.. it's my first, and first is always special :)

Anyway, last Friday I've received an unexpected parcel, from a sweet friend, Siti Hajar !!!
Siti Hajar lives here too in Germany, in Duisberg, she's always been someone from whom I've often seek advice from, someone who often listens to what I have to say and whenever I needed something, she'd definitely try her best to help !!
Sweet kan ??



So, recently, she had gone back to Malaysia for bout a month and is already back in Deutschland and... look at what she brought for me.. :)
Having something for me is one thing, sending it to my doorstep is another thing, owwhhh I'm touched :)
This really made my day :)



Ehem... blom sempat guna, ada budak dah rasmikan, senyap2 je dia kidnap kat dapur and buat projek rahsia die hehe..
Anyway, acuan muffin ni la yg paling best, dah lama nak buat apam comel2, tapi tak de acuan...
Now, it's possible....



Tadaaaaa.... today's project... hehehe..



Recipe from BLOG HAJAR, bahan2 pun dari cik Hajar, hehe..
Vielen Dank Hajar fur alles...

Actually, nak buat apam dot dot and nak buat cantik2 bentuk lady bird macam hajar buat, taaaaaapiiiii...
haaaa panjang tapi tu hehe, malas la pulak hehe..
Jadi la belang2 aje :)




Nice tak ?? hehehe...
Again, Vielen Dank Hajar :)




8 comments:

ummi_ziz said...

Wow sedapnya! SerOnokla ank2 akk mkn. Ktrg kt sini sume tgh tak lalu mkn :(

sitiezahim said...

hehehehe maaallluuuu la i....cantik2 apam tuh..ladybird tuh memang kene raaaajjiiiin sangat, so far saya buat skali aje sbb dah males hik hik hik...mmm btw rasanye ana yg selalu kasik nasihat, vielen dank jugak sbb sudi menjadi teman luahan perasaan saya..hehehe

Alin Marlini said...

comel bekas bakar muffin tu..

Frau Azmir said...

Izu: alalala sian nye.. cepat sihat ye semua, kat sini pun batuk2 and selsema tapi almahdulillah semua lalu makan haha

Frau Azmir said...

hajar: ngeeeee malu2 kucing iye, sy sgt terharu masa hajar anta ni ok, tersenyum sorang2 masa bukak box tu hehe.. and sgt2 berguna bekas kecik2 ni sbb sy dah lama dok fikir mana nak carik cup kecik2 camni nak buat apam yg bole muat masuk pengukus comel sy.. mmg rezeki sy, tapi dlm gambar lupa pulak nak masukkan gmbar tepung kastard hehe.
ape pun vielen vielen vielen dank :)
oh ye sy slalu kasi nasihat??... tak kisah la sape yg salu kasi nasihat, yg penting kita nasihat menasihati ke arah kebaikan :)

Frau Azmir said...

Alin: iye comel !! itu specially dari Cik Siti hajar dr Duisberg :) sweet kan..

Alin Marlini said...

Wasalam..bisnes kecil-kecilan..hehehehe..

Ninie Hanis said...

nak cuba jugaklah apam ni..senang ke ek?hihi..saya mmg suka apam ni,nak2 bau dia yg mm..wangi :)

cantik dah apam akak ni :)

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...