Monday, July 25, 2011

My First Award !!!




Salam semua, hehe.. lama nye tak update blog, ntah kenape la jadi malas sgt nak menulis huhu.. plus, lepas balik dari London semua budak2 tak sihat, termasuk la mak bapak jugak, lepas sorang, sorang.. so terus x de mood nak menulis..
Ape pun, nak gantung award ni, thanx banyak2 sangat to cik hajar kecil molek sebab tag saya for the award.. hehe..
Sorry gak sebab lambat gantung, but better late than never la kan.. ;)
Ok, so inilah 7 ciri2 tentang diri saya yang maybe ramai tak tau, tapi yg rapat dgn saya tau la kot hehe..

1 ~~ Tak seperti kebanyakan wanita lain (ceh wah), saya sangat tak suka aktiviti window shopping, hanya layan window shopping kalau bersama encik hubby, tapi encik hubby pulak x suka window shopping hehe, so last2 saya pun jadi cam encik hubby, bila ade benda nak beli je baru gi shopping.. lebih suka menghabiskan masa di rumah membaca novel atau main piano!

2~~ Sejak dari kecik ade satu passion yg sangat strong bile tengok orang main piano or dengar bunyi piano. Tapi belajar piano nye x abis hehe.. ntah ape2 ntah. Other than that, saya jugak sgt suka melukis and menjahit, sejak umur awal 20an memang sentiasa jahit baju kebaya or kurung sendiri.. jugak baju2 raya Fatini, cuma baju melayu je x pandai buat lagi huhu..

3~~ Sangat penakut dengan banyak serangga, hehe (malu nak cerita), terutama CICAK !!!!! Fobia giller dgn cicak, sanggup x mandi klu ade cicak kat bilik air, x dapat tidur malam kalau ade cicak menyorok tepi katil, pernah jadi mangsa cicak masa follow hubby conference kat IOI resort Putrajaya, tidur sambil menyandar kat kepala katil, sebab time tu pregnant kan fatini, tiba2 terkejut dari tido sebab ntah cam mana cicak sesat masuk dlm bilik hotel and hinggap kat pipi.. euuwwwwwww !! terkena kejutan yg hebat, nasib baik x keguguran hehe, (possible kan??)
Terpaksa la encik hubby berjuang malam tu carik cicak tu and penyekkan.. huhu.. I'm so sorry for the cicak.. sape suruh kacau I tido kan..

4~~ Seorang yg sangat sensitif dan emosi, mudah menitiskan air mata dengan cerita2 sadis, terutama yg menyentuh isu2 ibu dan anak, kesusahan hidup, kebesaran Allah SWT dan jugak mudah sangat tersentuh dengan kata2 semangat or nasihat, atau ape juga perbuatan baik orang terhadap saya :)

5~~ Sangat sayangkan binatang, terutama kucing.. masa kecik2 salu x bole tido malam and nangis sorang2 kalau trnampak anjing kena pukul atau kena langgar mati tepi jalan.. 2,3 hari terkenang2 anjing or kucing yg kena langgar tu and susah hati.. pernah kucing kesayangan mati, saya demam sampai seminggu huhu.. dats me la, wlupun org kata, ntah ape2 ntah kucing mati pun sampai demam2... nak wat camne, dah hati tu rasa sedey huhu.. sgt kesian tengok kucing2 kelaparan, so salu kasik makan kucing2 ni sampai berbelas ekor kucing menetap kat rumah mak dulu hehe.. and jadi aktiviti hubby and saya masa dating2 dulu, beli cat food simpan dlm bag and bile jumpe stray cats, we wuld feed them.. pernah once kami sama2 bagi makan stray dogs, huhu berani nya, tapi anak2 anjing la, tak sentuh pun makanan tu, just beli kat nearby store and bukak carefully and letak aje tepi jalan.. rasa sgt happy and tenang tengok anak2 anjing tu makan, even if I had fed them for only one day.. huhu

6~~ Bercita2 dari kecik nak jadi Doktor la konon nye hehe.. tapi kalau dah x layak tetap la x layak.. hehe.. dari Matrix UM, x layak masuk 1st year medic, gi Sunway College pulak buat A-level science, dgn harapan dapat apply Medic course kat mana2 Uni menggunakan A-Level tu. Unfortunately, instead of Biology, I scored well for Maths pulak, langsung la ke UIA, dapat offer Engineering la pulak huhu. Nasib baik la Bioteknology Engineeirng, so banyak jugak la persamaan nya.. huhu.
Nak wat camne kan, salah sendiri x belajar betul2, masa kat Uni sibuk main cinta je haha!
Ape pun, nasib baik la adik dapat jadi Doktor, dapat la saya merealisasikan impian mak and abah melalui adik hehe, bole ke camtu? ape2 je la..

7~~ Sangat low profile, tak suka aktiviti2 yg menonjolkan diri, pedato? debate? Forget it!! Presentation je pun dah cukup menyampah rasenye.. hehe.. masa skolah2 dulu lebih suka jadi ahli2 biasa je dalam ape2 jugak persatuan, ntah camne orang calonkan jadi prefect, benci, x suka, tapi terpaksa lah huhu..

8~~ Last skali, huhu dah lebih ni, patut 7 je, hehe x pe, layan je, Pengalaman pertama berkerja di KFC, masa tunggu masuk Sunway Kolej. Pengalaman sangat bermakna, kerja sebagai cashier di counter, haha! Tak percaya ke?? Tak suka menonjolkan diri, tapi terpaksa jugak sbb manager suruh.. Pernah kena marah dgn teruk dan di maki oleh customer sebab trsalah letak bahagian ayam, orang mintak laen sy letak laen hehe.. berangan banyak sgt kot.. ape pun, tu semua pengalaman berharga, mmg banyak yg sy belajar tentang perangai manusia and self confidence heheh..

9~~ Ok, lagi satu last, ape la, lebih2 pulak aku ni hehe..
Berkahwin ketika masih belajar, di usia muda iaitu 24 tahun, encik Hubby pulak 25 tahun hehe... melahirkan dua anak Afeef and Fatini ketika masih lagi Under Grad.. hehe terer tak?

Lastly, kalau kebanyakan isteri rajin meng cek and meng update kan akaun email or Fb suami, saya pulak sebalik nya.. encik hubby yg rajin meng uploadkan gambar for me or checking2 my FB akaun.. saya pulak jarang sekali meng cek akaun FB encik Hubby apatah lagi meng uploadkan gambar.. hehe pelik ke?


Itu je la kot cerita ceriti tentang diri ini, ade banyak lagi bole tulis hehe tapi cukup la kot, ni pun dah terlebih hehe.. so saya tag 5 orang kat bawah ni for the award, yuhooooo !!

1) Cik Izu, (orang pertama yang saya kenal masa Ta'aruf week di UIA dulu :)
2) Masz (Kawan hingusan dari sekolah rendah, susah senang banyak bersama :)
3) Muneerah (Kawan di UIA, pernah segrup presentation bersama :)
4) Wid Ayu ( Kawan se- German, dah balik Mesia pun, x sempat kenal lama, tapi walaupun singkat sy dapat rase kita serasi huhu.. sob sob.. sedey sbb ayu x de kat cni :)
5) Ku Hasnah ( Member se UIA jugak :)



10 comments:

sitiezahim said...

amboi2 sampai 10 ni...tak tahaaann :P

mz said...

aku terharu nama aku ada di situ...rindu kat ko nana..rindu zaman kita sekolah2 dulu..hehe

Frau Azmir said...

Hajar: Tolongla tahaaaan hahaha!

Frau Azmir said...

masz: iye la, aku pun salu teringat zaman skolah2, especially ms kat sri gombak, macam2 kenangan, rindu sangat, bile teringat je aku senyum sorang2 haha..

iu rf said...

alamak... kena tag sudaaa.....:P,
insyaallah bile bkesempatan nt sy buat..hihihi... time kasih sbb mengigati sy. terharu lak bc ayat kak ana..sedey kan x dpt bersama lama2 ritu masa kt jemen..hmmmm... insyaallah ade hikmahnya tu... mudah2an kak ana jumpa ngn kawan yg btl2 serasi ngn kak ana kt sana.. masa masih panjang...

take care!!

:cahya schatz: said...

:) Assalamualaikum...

Frau Azmir said...

ayu: hehe sori ye kena tag, kalau x sempat buat pun x pe ok :)
ye la, betul ayu cakap tu, ade hikmah nye atas semua yg dah jadi kan, ade ramai je kawan2 kat cni, tapi semua nye jauh, apepun derang semua baik2, tolong menolong, macam2 dari segi info, or ape2 je bentuk pertolongan.. kalau nak gi jalan mana2 pun diorang akan ajak. Alhamdulillah la for all the wonderful people around... tapi tetap gak rindu kat ayu hehe..

Frau Azmir said...

cahya schatz: wa'salam... :) dari German jugak?

ishamizu said...

Salam kakakku

Sori lmbt respond haha dah la org first akk tag n that make me so terharu ok hukhukhuk

Nway tq for the award! Sy amik k wpon tk pst smpt ke tak nk wat tag tu hihi tp akn diusahakan iAllah ;)

Lastly, slmt mjalani Ibadah puasa n jgn lupe kongsi resepi2 marvellous but easy peasy k hihi

Frau Azmir said...

izu: hehe iyela akak paham org tu excited nak sambung blaja :D so hepi for you! slamat berpuasa jugak, and insyaAllah, akak akan share resipi bile2 sempat.

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...