Friday, May 20, 2011

Talk Fatini!!! Talk!

This was the only day I ever fetched Afeef from kindergarten.. adoi, itupun dah rase susah sangat, fuuuuuhhh, naik bas with three kids, dua orang suka kecoh, sorang dalam stroller yg tak bole nampak orang lain, mesti nak nangis.. so pening kepala mama.. huhu



Anyway, an elderly and memang ramai elderly yg suke budak2, mesti akan tegur.. this old man, he asked afeef the usual questions la, how old are you? wat's your name? etc etc.. Afeef memang dah bole sembang2 sket2 in Deutsch, alhamdulillah.. but that's not the story I wanna share here..
It's how scared Fatini was, tengok la muka die tu hehehe.. I tried to get a clearer picture, but to no avail.. my camera ni x canggih mana..




That old man kept asking his questions, and she just kept quiet... so Afeef said to her,
"Sag Fatini, sag!!!" dat means, "cakap Fatini, cakap!"
First, she didn't understand a thing, second, she's too terrified of a stranger... I think the time has come for her to start kindergarten.. so she could socialize a bit heheh..


7 comments:

sitiezahim said...

jauh ke kindergarten ngan umah? saya ni, kalu naik bas, 2 stop tapi saya mmg jalan kaki..dlm 20 min kot..izzah pon bawak beskal, so saya tinggal tolak lea dlm stroller aje..hehehe

sitiezahim said...

oh ye, kalu ada plan nk hanta fatini ke kindergarten, baik register dr skarang..sbb kengkadang kindergarten full dan dia tgk condition, kalau tak urgent (cm tak kene masuk darjah 1 lagi), biasanye dia pending dulu..

ishamizu said...

hihihihi princess Fatini tkt dgn strangers ye! tp that's good..KNana, Fatini mcm Zahin jgk. Kt umah kemain lg..dia la heroinnya tp dpn org..aihh..mcm pendiam sgt. keke..
Nway, pndi nya Afeef ckkp Jemen ye..isk sonoknya pndi byk language, kn? keep it up, handsome boy! ;)

mommaholicSURI said...

Ihik. xpe, lama -lama pandaila Fatini kan? Tapi Afeef nampak sangat abang yg baik and responsible. Alahi.. cair Aunty :)

Frau Azmir said...

hajar: kindergarten afeef kat uni, naik bas 20 minit, jauh gak mmg x dapek ler nak jalan je.. tp bulan 8 ni stat skolah, dekat la ngan umah, bole jalan kaki je.. senang la mama nak ambik die hari2 hehe..
pasal kindergarten fatini, mmg dah regist lama dah.. tgh tunggu kekosongan.. insyaAllah dapat la nnt, bole la die cakap jerman plaks hehe.. thanx hajar for inform kan :)

Frau Azmir said...

izu: btol ape izu cakap, ade bagusnye bdk2 takut strangers ni, susah la die nak hilang kat supermarket, or senang2 nak ikut orang lain kan.
alhamdulillah, best la bole pandai language lain, tp zahin lg best la, nnt cakap english sure fluent nye, blk m'sia jadi budak paling terer cakap english kat skolah nnt :)

Frau Azmir said...

Aunty nuurill: alamak cair ke?? hehe.. nnt klu nuurill ade doter pulak bole la kite berbesan hehe, though dah ramai yg cop afeef sebenanye haha!
But Afeef mmg la responsible brother, salu ngalah ngan adik, and pandai jaga adik die.. mmg bole diharap laa.. hopefully terus camtu sampai besar :)

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...