Monday, April 22, 2013

Spring Mood... (",)


Since I'm the type who don't mind living in a place where there's not many Malaysian around, and that I prefer to be alone most of the time, (so that I can read or listen to my kids talking all the time phew..), I realized that living in Germany is actually a true joy....
And that leaving all these behind is gonna be hard for me..
Already, at some point, the idea of leaving Germany for good brought tears to my eyes...




It's Spring now.... 
And I love Spring so much, flowers bloomed everywhere, people eating, drinking, having picnic under the sun... 
The atmosphere is full of merriment..
Just imagine after months of dark, gloomy days, suddenly the sun appears so bright, how exciting that is... everyone's craving for the sun!!
I love the sight so much....




I myself feel like flying, floating, rolling on the grass, jumping, dancing all at once hehe...
So beautiful...





Even Daisies look extraordinarily beautiful... ***sigh***
This year's Spring terlebih 'feeling' sket, because perhaps this will be our last Spring.. 
mmmmmmm.... last Spring in Germany la kot...
Taktau la kot kot ade Spring kat Korea ke, Jepun ke lepas ni hehehehe!






Ok lah, that's all for now about the beauty of Spring, more updates later insyaAllah..
Till later....





~~One of the best feelings in the world is knowing your presence and absence both mean something to someone (",)~~

Tetibe jer... hehe..

Salam (",)




4 comments:

sitiezahim said...

wah wah wah siapakah yang menghargai kehadiran dan ketiadaan u sebegitu rupa? macam ada secret admirer je..hiihihihi

Miss Anna said...

Hahaha!! Ye lah tu secret admirer hehe.. Tapi memang ade pun tau :P
Actually, anak2 dan suami lah yg menghargai kehadiran dan ketiadaan diri ini.. Hehe..

Ninie Hanis said...

Salam kak Nana,

memang kan..sedih pulak.eh tetibe jer..huhu.tapi ninie pun sama kat sini bawak Fahim keluar kat backyard tu kadang seronok kaki tak berkasut pijak rumput.best..

alaa...entry akak buat org rasa sayu pulak.dah nak balik mesia..bila nak ketemu ni.kita takleh gi Germany Fahim tade visa lagi..ingat nak tinjau2 Regensburg.kalau tak boleh ketemu. :(

Miss Anna said...

salam ninie, memang sedih nak balik tau... sgt sgt sedih huhu.. bnyk sgt kenangan kat sini walau pun sekejap.. k.nana been to UK twice, tapi feeling tak sama dgn the moment smpai german, ade something kat German ni yg pulling at my heart, dr 1st day smpai sini dah rasa camtu, german ade tranquility, elderly yg constantly kita akan jumpa dimana2 and they always smile, derang tegur budak2, bagi gula2, buah kat anak2 kita, people say hello to each other all the time, help each other, sgt sgt nyaman... I'll miss all these...
ninie, u'll enjoy german insyaAllah :) meh la dtg jenguk Ragensburg smbil singgah rumah k.nana, mana tau kita boleh travel sama2 pegi France hehe.. berangan...
oh ye, menjawab soklan ninie, iye sini ade IKEA tapi kat bandar k.nana x de, ade kat bandar lain yg berdekatan, tapi klu travel by train mau 2jam setengah, naik kereta 1/2jam dah smpai. kitorang salu pegi ngan kete je, smpai larut malam boleh lepak situ heheh.. and iye, dah boring giler ngan Flohmarkt sejak gi carboot, tapi nak kena pegi jugak la carik basikal, tapi harapan nak dapat basikal barbie cantik cam haritu ngan harga 10euro dlm mimpi je kot huhu... tapi mana la tau, kot2 ade rezki kan :)

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...