Wednesday, June 29, 2011

Dream Comes True..

Finally, my dream has come true! Always been my dream to buy a piano, but back in Malaysia the price was too expensive, lebih kurang macam 2 bulan gaji la kot hehe.. kalau betul pandai main bole la beli jugak kot, tapi sebab x berapa pandai main, tu sebab x pernah usaha pun utk beli, plus masa kat Malaysia, hasrat nak main piano secara serious berkubur camtu je.. maybe becoz I was busy studying.. kat sini, anything is possible..
Piano price pun paling2 mahal pun Euro 1+++ , memang affordable for anyone who works here, tu blom lagi yg second hand piano, memang murah2.
But the one I bought ni, is an electric piano (Yamaha), and brand new.. lepas ni kena la anta Afeef or Fatini blajar main piano, Afeef cam x minat sangat but Fatini memang nampak interested sangat..





Somebody suggested that I should start my own music channel on YOu Tube, hehe, but thats not really me la, I play for my own pleasure je, suka2 je..
Anyway, million thanx to Hubby for always supporting me in anything everything.. You are the best, love you so much!!

Try testing sket..

video



9 comments:

Ninie Hanis said...

halamak akak,cayalah..bravo! terer lah tu bagi saya. big clap!

sy pun teringinnnn sangat nak beli keyboard/piano tapi sbb langsung tak reti main,terpaksa kuburkan aje hasrat tu.sbb sy ingat nak beli kat carboot masa tu jual £25 je.masih elok jenama yamaha jugak.tp nak tanyalah,boleh ke kalau org cam sy takde pernah belajar main piano then belajar sendiri,boleh pandai main sikit2 ke nanti?

ishamizu said...

wow, bravo!!! clap3x. It's so lovely akk! cayalah..tgk jari jemari akk pon tau akk mmg ada talent la! keep it up! n nti record byk2 n update kt sini k..sedap sgt..i likee, so soothing. :)

Muneerah said...

kak nana, u should upload more videos..i'm fascinated..

Frau Azmir said...

ninie: hehe thank you! x sangka ade jugak yg suke wlupun banyak silap2 hehe.. ok, 1st of all anything is possible, yg penting minat and usaha. akak pernah main kecik2 dulu je, lama dah tinggal, masa 2002 sambung blaja balik, tp kejap je, then quit sebab kawin and then pregnant, pastu ade baby so x teruskan.. but my passion for piano is always always there..
so, bile jumpe banyak tutorial online kat you tube, terus brkobar2 balik nak main. klu jumpe keybord harga 25pound tu mmg murah tu, better grab it klu ade lagi. i'm sure you can play wlupun x pernah blaja langsung, tapi maybe ambik masa lama sket la kot. but it's ok, ninie x de anak lg kan? so you have lots of time to practice. cam akak ni, time limited sgt, sehari bagi sejam dua jam je utk piano hehe..
go ahead my dear, get a keybord first, 2nd hand pun ok, then bile dah familiar ngan chords, notes and coordination of both hands, bole fikir beli piano pulak :)

Frau Azmir said...

izu: hehe thanx a lot for your compliment.. ade talent ke? ngeh ngeh.. but piano seriously has always been my passion.. since long time ago.. ok, i'll upload some more, thanx izu..:)

Frau Azmir said...

Muneerah: thanx a lot, alahai malu la, main silap2 and x abis pun fascinated gak ek.. terharu nye.. anyway, nanti ade lagi nak upload hehe.. thanx muneerah :)

Ninie Hanis said...

thanks for your info n support.insyallah ada rezeki sy beli (kalau jumpa lagi).hari tu byk benor kat carboot.teruskan upload video,best!

sitiezahim said...

bukan baru ni beli keyboard ke ana? hehee

Frau Azmir said...

hajar: keyboard and piano are sooooo different.. harga nye jugak sgt jauh beza hehe.. beli keybord haritu utk try dulu, sbb x sure ingat lagi ke nak main, kang takut dah beli piano mahal2 tiba2 dah lupe and x bole main langsung dah ke.. rugi pulak kan.. bila tengok cam dah bole main, baru la serius nak beli piano. now keyboard tu jadi budak2 ni punye la, nak jual balik kat ebay cam dah buruk sgt plus speaker sebelah kiri dah rosak.. sian pulak kat sape yg beli nnt..

Link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...